ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ολοκλήρωση Ομαδικού

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΟ ΣΚ 30-31/5 ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΙΑΚΩΝ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΠΡΟΥ – Ακολουθούν οι Ατομικοί Μαθητικοί Αγώνες στις 15-16 Ιουνίου στα πλαίσια του «Checkmate Coronovirus»

Το Σαββατοκύριακο 30 & 31 Μαΐου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Διαδικτυακοί Ομαδικοί Μαθητικοί Αγώνες Ελλάδας Κύπρου με τη συμμετοχή 44 ομάδων (42 από Ελλάδα και 2 από Κύπρο) και συνολικά 176 μαθητών χωρισμένων στις 3 κατηγορίες των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων. Διοργανωτές των Διαδικτυακών Ομαδικών καθώς και των Ατομικών Μαθητικών αγώνων που ακολουθούν στις 15 & 16 Ιουνίου είναι η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, η Κυπριακή Σκακιστική Ομοσπονδία, η Novelty Mind Games και ο Σκακιστικός Όμιλος Λέων Κάντια και οι διοργανώσεις εντάσσονται στο project της FIDE checkmatecoronavirus. Η συμμετοχή είτε στους ατομικούς είτε στους ομαδικούς αγώνες δίνουν θέσεις στους συμμετέχοντες για την κλήρωση για 1500 εντυπωσιακά έπαθλα της FIDE, τα κορυφαία εκ των οποίων είναι 64+ ταξίδια για μια εβδομάδα με όλα τα έξοδα πληρωμένα, στην Ολυμπιάδα της Μόσχας το 2021! Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία θα δώσει μέσω κλήρωσης τη δυνατότητα σε 40 μαθητές που θα συμμετέχουν στους αγώνες να παρακολουθήσουν 3ωρες διαλέξεις των GM Στέλιου Χαλκιά και Δημήτρη Μαστροβασίλη με συγκεκριμένο σκακιστικό θέμα. Τέλος, η εταιρία Novelty Mind Games προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες των ομαδικών μαθητικών αγώνων 15% έκπτωση από το ηλεκτρονικό της κατάστημα http://www.noveltymindgames.com με τη χρήση του εκπτωτικού κουπονιού onlinemathitiko (ισχύει έως 30.6.2020 για όλα τα προϊόντα εκτός combo & megadeals).

Στη τελετή έναρξης απεύθυνε χαιρετισμό μέσω τηλεδιάσκεψης ο πρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Μακρόπουλος συγχαίροντας τα σχολεία και τους μαθητές για τη συμμετοχή τους τονίζοντας μεταξύ άλλων: «…αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας το σκάκι ήταν μια διέξοδος δημιουργική και διασκεδαστική και για αυτό και οι αγώνες που γίνονται μέσω διαδικτύου είναι ιδιαίτερα σημαντικοί. H σημασία αυτών των αγώνων στηρίζονται στην συμμετοχή, στην ενότητα και την αλληλεγγύη που είναι και τα χαρακτηριστικά που επέδειξε ο λαός μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο…»

Η διοργάνωση των Διαδικτυακών Ομαδικών Μαθητικών Αγώνων πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μέσω διαδικτύου και παρότι είχε αρκετές απαιτήσεις και προκλήσεις τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους διοργανωτές κύλησε ιδιαίτερα ικανοποιητικά. Καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων οι συμμετέχοντες είχαν συνεχή επαφή με τους διοργανωτές μέσω προγράμματος τηλεδιάσκεψης για την διευκόλυνση τεχνικών ζητημάτων καθώς και για τη διασφάλιση του ευ αγωνίζεσθαι. (Ολόκληρος ο χαιρετισμός: https://youtu.be/FhAOyZUQkK4  )

Μετά την ολοκλήρωση των 6 διπλών γύρων (12 παρτίδες ανά παίκτη) η τελική κατάταξη ανά κατηγορία είναι:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ:

1η Θέση: 5ο ΔΣ Χανίων (Γκόγκας Παντελής, Στράλης Γεώργιος, Ρίζος Δημήτρης, Νικολοζάκη Μελίνα)

2η Θέση: Homo Educandus Αγωγή (Στυφούγιας Ευάγγελος, Αλεπουδέας Στυλιανός, Ντόβα Ελένη, Ντόβας Ιωάννης)

3η Θέση: 64ο ΔΣ Πατρών (Χριστοδούλου Γεωργία, Κώτσης Δημήτριος, Σκεπάρνιας Οδυσσέας, Σάσσο Νικόλαος-Δημήτριος Λεονάρντο)

ΓΥΜΝΑΣΙΑ:

1η Θέση: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ (Α' ΟΜΑΔΑ) (Γαβριήλ Οδυσσέας Παναγιώτης, Μαγκαλάκης Στέφανος, Στοιμενίδης Δημήτριος, Τσάκωνα Μαρία)

2η Θέση: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ (Β' ΟΜΑΔΑ) (Καραμίχος Μιχάλης, Τσουχνίκας Ορέστης, Τσουχνίκας Γεώργιος, Σαμψώνογλου Βασίλειος)

3η Θέση: 3ο ΓΥΜΝΆΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ (Αποστολακάκη Ευαγγελία, Καμπερίδης Χαράλαμπος, Μπακιρτζής Κωνσταντίνος, Ουρανία Τζήμου)

ΛΥΚΕΙΑ:

1η Θέση: 5ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (Αλέξανδρος Κοτσίνης, Κουτσουράκης Ιωάννης, Κουτσουράκη Αριάδνη, Ματθαιάκη Νεφέλη)

2η Θέση: ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Πελαντάκης Μιχάλης, Παπαλεβυζάκης Εμμανουήλ, Ντούλκου Σιμραντζιτ-Σινγκ, Πελαντάκης Φώτιος)

3η Θέση: 2ο ΓΕΛ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ (Μπάνια Ελένη, Κωτσόπουλος Ιωάννης, Κρίτσας Γεώργιος, Κουτσογιάννης Ιωάννης).

Τα κύπελλα των 3 πρώτων ομάδων καθώς και τα μετάλλια των παικτών τους θα αποσταλούν από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία στα σχολεία των ομάδων.

Εν τω μεταξύ κορυφώνονται οι δηλώσεις συμμετοχής στους Ατομικούς Μαθητικούς Αγώνες στις 15-16 Ιουνίου που θα πραγματοποιηθούν ξανά μέσω της πλατφόρμας του chess.com σε κατηγορίες από νήπια έως και λύκεια. Έως το βράδυ της Κυριακής 31 Μαΐου έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 250 παιδιά. Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 12 Ιουνίου.στο http://mathitiko.noveltymindgames.com/

Εκτύπωση   Email