ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 16/6

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι σύνδεσμοι για συμμετοχή στο Τουρνουα (Βήμα 3) έχουν ανανεωθεί. Οι σύνδεσμοι που αναγράφονταν στο e-mail που έχει σταλεί δεν ισχύουν. Παρακαλούμε να χρησιμοποιήσετε τους συνδέσμους που αναφέρονται εδώ Βήμα 3.

 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ξεκίνησαν με ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή οι διαδικτυακοί αγώνες με μαθητές από την Ελλάδα και την Κύπρο από Νήπια έως και Λύκεια! Μετά την πρώτη μέρα το 85% των αρχικών συμμετεχόντων συμμετείχε κανονικά στους αγώνες της Δευτέρας παίζοντας σε 3 ώρες περισσότερες από 4000 παρτίδες!!

Παρόλα αυτά ένα μέρος των δηλωθέντων συμμετεχόντων αντιμετώπισε δυσκολίες:

-          Κάποιοι δεν έλαβαν το email που στάλθηκε το Σάββατο στις 21.00 ή δεν το είδαν επειδή πήγε στον φάκελο ανεπιθύμητα και δεν γνώριζαν για τα βήματα που έπρεπε να ακολουθηθούν και

-          Κάποιοι δυσκολεύτηκαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία των 4 βημάτων.

Θα θέλαμε λοιπόν να ζητήσουμε την προσοχή σας στο βήμα 1 και βήμα 3 που είναι και τα απολύτως απαραίτητα για τη συμμετοχή στους αγώνες 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ:

 

ΤΑ 4  ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΧΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑθΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 

1ο Βήμα: ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ CLUB (Σύλλογο) (αν αγωνιστήκατε στους αγώνες της Δευτέρας αγνοήστε αυτό το βήμα)

Όλοι οι παίκτες θα πρέπει να μπουν (log in) με το λογαριασμό τους στο chess.com και να κάνουν Εγγραφή στο αντίστοιχο Club (σύλλογο) της κατηγορίας τους

ΕΩΣ την ΤΡΙΤΗ το αργότερο στις 16.00. Μετά τις 16.00 κανένα αίτημα δεν θα γίνει δεκτό.

 

Αναλυτικά τα link των club (συλλόγων Ανά Κατηγορία)

ΝΗΠΙΑ: https://www.chess.com/club/nipio

Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: https://www.chess.com/club/a-dimotikou

Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: https://www.chess.com/club/b-dimotikou

Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: https://www.chess.com/club/c-dimotikou

Δ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: https://www.chess.com/club/d-dimotikou

Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: https://www.chess.com/club/e-dimotikou

ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: https://www.chess.com/club/st-dimotikou

Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: https://www.chess.com/club/a-gymnasiou

Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: https://www.chess.com/club/b-gymnasiou

Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: https://www.chess.com/club/c-gymnasiou

ΛΥΚΕΙΑ: https://www.chess.com/club/lykeia

Πηγαίνουμε στο αντίστοιχο link της τάξης μας και πατάμε join (συμμετοχή). Προσοχή το αίτημα να γίνει από το σωστό chess.com λογαριασμό στη σωστή τάξη!!

Χωρίς την ολοκλήρωση αυτού του βήματος δεν θα μπορούμε να παίξουμε στο τουρνουά. Τα club (σύλλογοι) είναι κλειστά και μπαίνουν μόνο όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή και για αυτό ο έλεγχος θα απαιτεί κάποια ώρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: παρακαλούμε τα αιτήματα να αφορούν μόνο τη δική σας τάξη και να μη γίνονται αιτήματα από γονείς και προπονητές με τους δικούς τους λογαριασμούς. Επίσης, πριν κάνετε το αίτημα βεβαιωθείτε με ποιο λογαριασμό είστε συνδεδεμένοι στο chess.com εκείνη τη στιγμή. Παρατηρήθηκε συχνά το φαινόμενο να μπερδεύονται οι λογαριασμοί δύο αδερφών ή και γονιού με παιδιού με αποτέλεσμα να είναι λάθος και να μην μπορεί να γίνει αποδεκτό. Μόνοι όσοι είχαν δηλώσει αρχική συμμετοχή έως την Παρασκευή 12/6 μπορούν να κάνουν αίτημα για να μπουν στα club (συλλόγους) που αναφέρει το 1ο βήμα. Εδώ μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι το όνομα σας έχει συμπεριληφθεί στις αρχικές δηλώσεις: http://mathitiko.noveltymindgames.com/index.php/symmetoxes-atomiko Η λίστα αυτή δίνει δικαίωμα συμμετοχής, δεν εξασφαλίζει συμμετοχή, η συμμετοχή εξασφαλίζεται με τη πραγματοποίηση του βήματος 1 και του βήματος 3. Παρακαλούμε όσοι δεν έχουν δηλώσει καθόλου συμμετοχή να μην κάνουν αιτήματα, δεν θα γίνουν αποδεκτά.

Η αποδοχή του αιτήματός σας για εγγραφή στο Club (Σύλλογο) είναι δεδομένη εφόσον: α) πραγματοποιηθεί έως τις 16.00 της Τρίτης από το σωστό ID (λογαριασμό chess.com) προς το σωστό Club και β) εφόσον το όνομά σας και το ID σας είναι στην αρχική λίστα των συμμετεχόντων.

2ο Βήμα: Εγγραφή ΚΑΙ στο γενικό Club

όλων των μαθητικών

Όλοι οι παίκτες θα ήταν καλό (αλλά όχι απαραίτητο) να μπουν (log in) με το λογαριασμό τους στο chess.com και να κάνουν Εγγραφή πατώντας Join (Συμμετοχή) στο γενικό club όλων των μαθητών:

https://www.chess.com/club/online-mathitikoi-agones-elladas-kyprou

Αυτό το club είναι ανοιχτό για όλους (και για γονείς & προπονητές αν θέλουν) και θα είναι χρήσιμο για ενημέρωση σε σχέση με τους αγώνες. Επειδή θα συμμετέχουν σχεδόν 1000 άτομα σε αυτό το club παρακαλούμε να μην γράφετε χαιρετισμούς ή γενικά μη απαραίτητα μηνύματα καθώς θα πρέπει να μπορούν οι σημαντικές πληροφορίες (ή απορίες) να βρεθούν από όλους.

Το βήμα αυτό δεν είναι υποχρεωτικό αλλά ιδιαίτερα χρήσιμο. Επίσης σε αυτό το club δεν θα υπάρχει καθυστέρηση αποδοχής, θα γίνετε αυτόματα καθώς είναι ανοιχτό στον οποιονδήποτε.

3ο Βήμα: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ

Όλοι οι παίκτες που έχουν ολοκληρώσει το 1ο βήμα (ακόμα και αυτοί που αγωνίστηκαν τη Δευτέρα) θα πρέπει να μπουν (log in) με το λογαριασμό τους στο chess.com και να πατήσουν Join (Συμμετοχή) στο τουρνουά της Τρίτης (BLITZ) στην αντίστοιχη κατηγορία.

το Join (συμμετοχή) πρέπει να γίνει από τις 16.30 έως τις 17.15 της Τρίτης

Οι Παρτίδες θα ξεκινούν αυτόματα στις 17.30  (με όσους έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία)

ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ (BLITZ)

Link Αγώνων (ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι παρακάτω σύνδεσμοι ανανεώθηκαν στις 16/6/2020 14:00) 

Νηπιο https://www.chess.com/live#t=1257847

Α’ Δημοτικού https://www.chess.com/live#t=1257849

Β’ Δημοτικού https://www.chess.com/live#t=1257850

Γ΄Δημοτικού https://www.chess.com/live#t=1270687

Δ΄Δημοτικού https://www.chess.com/live#t=1270608

Ε’ Δημοτικού https://www.chess.com/live#t=1257853

ΣΤ’ Δημοτικούhttps://www.chess.com/live#t=1257854

Α’ Γυμνασίου https://www.chess.com/live#t=1257860

Β’ Γυμνασίου https://www.chess.com/live#t=1257861

Γ’ Γυμνασίου https://www.chess.com/live#t=1257862

ΛΥΚΕΙΑ https://www.chess.com/live#t=1257863

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μόλις κάνουμε join (συμμετοχή) στο τουρνουά της κατηγορίας μας ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για το πότε αρχίζει το τουρνουά (π.χ. αν κάνουμε join 16.41 θα μας βγάλει αντίστροφη μέτρηση ότι το τουρνουά ξεκινάει σε 49 λεπτά). ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ σε αυτή τη σελίδα καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων όπου και θα παιχτούν οι 9 αγώνες της Τρίτης. Μετά το join (συμμετοχή) ΜΗΝ ΦΥΓΕΤΕ από αυτή τη σελίδα. Αν για κάποιο λόγο φύγετε κατά λάθος μπορείτε πάλι να επιστρέψετε πατώντας τον αντίστοιχο σύνδεσμο (Link Αγώνων) στο οποίο μπήκατε για να κάνετε join.

Μετά την ολοκλήρωση αυτού του βήματος ο 1ος γύρος θα ξεκινήσει αυτόματα στις 17.30. Αν αργήσουμε να απαντήσουμε την πρώτη μας κίνηση η παρτίδα μας θα ακυρωθεί χωρίς να μπορεί να επαναληφθεί.

Μόλις ολοκληρώνουμε την παρτίδα μας περιμένουμε να τελειώσουν όλες οι παρτίδες αυτού του γύρου (της τάξης μας) και μόλις ολοκληρώνονται ξεκινάει αυτόματα ο επόμενος γύρος.

4ο βήμα: Είσοδος στο πρόγραμμα τηλεδιάσκεψης

Τελευταίο βήμα είναι η είσοδος στο πρόγραμμα τηλεδιάσκεψης στις 17.00 που είναι χωρισμένο ανά τάξεις:

Οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, ΛΥΚΕΙΑ θα πρέπει να μπούν : https://www.gotomeet.me/noveltymindgames

Οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού, Ε’ Δημοτικού και Νηπίων θα πρέπει να μπουν:

https://zoom.us/j/94124271897 και στο https://www.gotomeet.me/KostasKlokovski

Οι μαθητές της Α’ Δημοτικού, Β’ Δημοτικού, Δ’ Δημοτικού θα πρέπει να μπουν:

https://global.gotomeeting.com/join/300558997

Παρακαλούμε στις τηλεδιασκέψεις να μπουν μόνο οι συμμετέχοντες και όχι γονείς και προπονητές με δικές τους άλλες συσκευές.

Αν κάποιος αδυνατεί να ολοκληρώσει το 4ο βήμα για τεχνικούς λόγους μπορεί παρόλα αυτά να αγωνιστεί (εφόσον έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία το 1ο και 3ο  Βήμα).

Παρακαλούνται θερμά μετά τις 17.30 να μην ανοίγονται τα μικρόφωνα γιατί ενοχλούμε ιδιαίτερα τους παίκτες που παίζουν και ότι ερωτήσεις υπάρχουν να γίνονται γραπτώς στο chat της τηλεδιάσκεψης.

Οι διοργανωτές θα θέσουν όλες τις κάμερες και τον ήχο κλειστά σε όλους τους παίκτες και θα πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους (μέσω αναδυόμενου μηνύματος “share audio” ή “share web camera”). Σε αυτή τη περίπτωση οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να κάνουν “share” δηλαδή να ενεργοποιούν την κάμερα ή τον ήχο. Αυτό θα αποφευχθεί σε παιδιά μικρότερης ηλικίας.

Οι παίκτες μπορούν να εισέρχονται στο διαδίκτυο για να αγωνιστούν από όποιον υπολογιστή επιθυμούν (σπίτι, σχολείο κλπ) αλλά απαγορεύεται να συνομιλούν, να προσφέρουν ή να δέχονται σκακιστική βοήθεια από οποιοδήποτε. Εναλλακτικά, αν και καλύτερα να αποφευχθεί, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και συσκευές tablet ενώ συστήνεται να μην χρησιμοποιηθούν κινητά τηλέφωνα. Στην περίπτωση χρήσης tablet ή κινητών οι παίκτες να μην εισέρχονται στο chess.com μέσω app αλλά μέσω browser (προτιμότερο το chrome).

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΜΗΝ ΦΕΥΓΕΤΕ από τη σελίδα του τουρνουά ακόμα και αν ολοκληρώσατε την παρτίδα σας. Αν για κάποιο λόγο φύγετε κατά λάθος μπορείτε πάλι να επιστρέψετε πατώντας τον αντίστοιχο σύνδεσμο (Link Αγώνων) στο οποίο μπήκατε για να κάνετε join. Στην ερώτηση «Πότε είναι ο επόμενος γύρος κύριε;» η απάντηση είναι ίδια πάντα: «Όταν τελειώσουν όλες οι παρτίδες του γύρου στην κατηγορία σου».

Στα δεξιά της σκακιέρας μας υπάρχουν δύο μπάρες:

Στην 1η μπάρα είναι η βαθμολογία, όπου μπορούμε να δούμε και πόσες παρτίδες έχουν παιχτεί, αν έχουμε 3/5 σημαίνει ότι έχουμε παίξει 5 γύρους και θα μας υπολείπονται άλλοι 4 αφού συνολικά τη Τρίτη θα παιχτούν 9 παρτίδες.

Στην 2η μπάρα είναι οι παρτίδες του γύρου που είναι ακόμα σε εξέλιξη.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Οι νικητές θα προκύψουν από τις συγκεντρωτικές βαθμολογίες των αποτελεσμάτων της Δευτέρας και της Τρίτης. Αν π.χ. κάποιος έκανε τη Δευτέρα 4/7 και τη Τρίτη 5,5/9 η συνολική του βαθμολογία θα είναι 9,5/16. Στους 6 πρώτους νικητές (είτε είναι αγόρια είτε κορίτσια) ανά κατηγορία θα αποσταλούν μετάλλια από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (συνολικά σε 66 παιδιά). Σε όλους τους συμμετέχοντες θα αποσταλούν ηλεκτρονικά εντός 7 ημερών αναμνηστικά διπλώματα.

Οι αναλυτικές βαθμολογίες ανά κατηγορία θα αποσταλούν με email σε όλους τους συμμετέχοντες καθώς και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα των αγώνων http://mathitiko.noveltymindgames.com

Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία και να περάσουμε υπέροχα παίζοντας το αγαπημένο μας άθλημα!


Εκτύπωση   Email